UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція закликала Великобританію допомогти в боротьбі проти ІД в Сирії

Ле Дріан переконаний, що військові можливості Великобританії "додадуть додатковий і екстремальний тиск" на ІД.


Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан написав статтю в британське видання The Guardian, в якій міститься заклик до Королівських повітряних сил Британії (RAF) приєднатися до "бою в серці" терористичного угруповання "Ісламська держава".

Стаття опублікована в ввечері 26 листопада на сайті The Guardian, повідомляє "Укрінформ".

Міністр Ле Дріан написав, що бажає, щоб ВПС "прийняли бій у самому серці ІД (В Сирії – ред.), захищаючи себе і роблячи наші країни і людей спокійнішими".

У виданні відзначили, що виступаючи з такою публікацією, уряд Франції зробив вкрай незвичайний крок для того, щоб висловити надію, що британські ВПС скоро будуть працювати пліч-о-пліч зі своїми французькими партнерами".

Читайте також: США не будуть пом'якшувати санкції проти РФ в обмін на її боротьбу з ІД

Примітно, що звернення міністра оборони Франції до британців опубліковано в день, коли прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон представив членам нижньої палати парламенту країни свій план дій відносно Сирії з урахуванням залучення королівської авіації в боротьбу з ІД.

Також Ле Дріан попросив британських парламентаріїв не підводити французів у світлі серії терористичних атак в Парижі. Міністр переконаний, що військові можливості Великобританії "додадуть додатковий і екстремальній тиск на терористичну мережу ІД".

"Так само, як Франція, Сполучене Королівство працює над перемогою над ІД, тренуючи місцеві сили, вражаючи цілі в Іраку і надаючи життєво важливу підтримку розвідкою", - написав голова оборонного відомства Франції.

На думку Ле Дріана, унікальна військова техніка на озброєнні великої Британії посилить коаліцію в бойових місіях в Сирії.

"У RAF є значні можливості для високоточних ударів, повітряної розвідки і дозаправки в повітрі", - нагадав він.

Напередодні уряд Німеччини офіційно оголосив про плани військової операції проти ІД в Сирії.

Напередодні в Москві проходили переговори між президентом Франції Франсуа Олландом і президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Французький лідер звернувся до Путіна з закликом до створення "великої коаліції" проти ІД.

25 листопада парламент Франції продовжив військово-повітряну операцію в Сирії.

23 листопада в передмісті Парижа було виявлено пояс з вибухівкою, схожий на ті, які застосовували під час терактів 13 листопада.

Увечері 13 листопада Париж потрясла серія терористичних актів. В результаті терористичної атаки загинули 129 осіб, понад 350 отримали поранення. Відповідальність за теракти взяли на себе терористи угруповання "Ісламська держава".