UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція вирішила збільшити витрати на оборону

На фінансування збройних сил країни буде виділено 162,41 млрд євро.

Верхня палата французького парламенту ухвалила закон, яким передбачено збільшення на 3,8 млрд євро оборонних витрат протягом 2015-2019 років.

Про це повідомила прес-служба Сенату.

"Сенат у середу затвердив проект закону військового програмування на 2015-2019 роки, який передбачає додаткове фінансування витрат на оборону в розмірі 3,8 млрд (євро - ред.)", - відзначили в прес-службі.

За прийняття збільшення фінансування армії голосували як представники парламентської більшості, так і опозиції (302 сенатора). Проти (19 голосів) були лише комуністи і кілька опозиціонерів. Представники партії екологів утрималися.

Раніше законопроект затвердили Національні збори Франції. Закон набуде чинності після його публікації в офіційному виданні.

Таким чином, якщо раніше військовий бюджет на 2015-2019 роки планувався на рівні 158,61 млрд євро, то після прийняття закону на фінансування збройних сил країни буде передбачено 162,41 млрд євро.

Нагадаємо, більшість країн-членів Альянсу скоротили витрати на оборону в 2014 році, незважаючи на погіршення ситуації в Європі і конфлікт в Україні.

Читайте також: Французький парламент першим підтримав угоду з Грецією

Раніше повідомлялося, що Німеччина вперше майже за 50 років роззброєння планує збільшити витрати на оборону у відповідь на загрози світової нестабільності.