UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція виділить на дослідження коронавірусу додаткові п'ять млрд євро

Виділені кошти будуть акумульовані упродовж десяти років.

У Франції виділять на наукові дослідження, пов'язані з коронавірусом, додаткові п'ять млрд євро, заявив президент Емманюель Макрон, передає "Укрінформ". Зазначається, що виділені кошти будуть акумульовані упродовж десяти років.

"Криза, спричинена Covid-19, нагадує нам про життєву важливість наукових досліджень і великих інвестицій на довгострокову перспективу. Я вирішив збільшити фінансування наших досліджень на п'ять млрд євро, чого не робилося у повоєнний період", - сказав Макрон

За словами президента Франції, в країні знадто багато громадян легковажно ставиться до режиму карантину, під час якого виходити з дому дозволяється лише у виняткових випадках.

Нагадаємо, в Сенаті США пройде голосування за пакет надзвичайних заходів, в рамках яких для подолання економічних наслідків епідемії коронавірусу уряд виділить один трильйон доларів.

Європейський центробанк вдався до надзвичайної програми стимулювання, виділивши на неї 750 мільярдів євро. Фондовий ринок США виявився вкрай залежний від державних заходів по підтримці економіки. Економіка України також постраждає від коронавіруса, зокрема Мінфін пророкує труднощі з розрахунками за держборгом.

Економічні наслідки пандемії коронавірусу позначилися на багатьох країнах та світовій економіці в цілому. Про те, якими будуть наслідки введених обмежень, читайте в тексті Юлії Самаєвої для ZN.UA – "День песця".