UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція та Індія підписали контракт на купівлю винищувачів Rafale

Перші літаки надійдуть покупцеві протягом 18 місяців.

Франція та Індія уклали контракт на поставку індійським ВПС 36 винищувачів Rafale виробництва французької компанії Dassault Aviation. Відповідний документ підписали в Нью-Делі міністр оборони Індії Маннохар Паррікар і його колега з Франції Жан-Ів Ле Дріан, передає телеканал NDTV.

Загальна сума контракту складе 7,87 млрд євро і 15% від цієї суми Індія виплатить в якості авансу. Разом з літаками покупець отримає запасні частини і системи озброєння, у тому числі ракети Meteor. Перші винищувачі Rafale повинні бути поставлені протягом 18 місяців.

Індія і Франція протягом чотирьох років не могли домовитися про ціну на винищувачі Rafale в рамках контракту на поставку індійським ВПС 36 таких літаків. У результаті компанія Dassault Aviation знизила ціну на 1,6 млрд євро, а також погодилася інвестувати 50% від вирученої суми у розвиток індійської оборонної промисловості.

Читайте також: У новому українському літаку Ан-132 не буде російських комплектуючих

Нагадаємо, в січні нинішнього року президент Франції Франсуа Олланд відвідав Індію з візитом. За підсумками переговорів Олланда і прем'єр-міністра Індії Нарендри Моді було підписано 13 угод в різних галузях, включаючи оборону, аеронавтику, транспорт і культуру.