UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція посилює контроль кордону через можливий провал угоди щодо Brexit

Париж додатково набере 700 прикордонників і таможеников.

Уряд Франції оголосив про посилення контролю на кордонах країни Через можливість того, що Велика Британія і Європейський союз не зможуть досягти підсумкової угоди щодо Brexit, заявив міністр з питань бюджету Франції Жеральд Дарманен.

"Ми повинні готуватися до найгіршого - до того, що в березні не буде правових відносин з Великою Британією", - сказав Дарманен в ефірі французького радіо.

Він додав, що Париж візьме на службу ще 700 осіб для роботи на митниці і межі.

Вихід Великої Британії з єдиного ринку, очевидно, буде мати негативні наслідки. Твитнуть Поделиться

Раніше стало відомо, що Брюссель планує перейти до змін в надзвичайних ситуаціях, щоб впоратися з можливими наслідками Brexit без угоди всього за п'ять днів - прискореним процесом, який дозволяє ЄС приймати важливі рішення щодо заходів на випадок непередбачених обставин.

Переговори з ЄС з приводу Brexit зайшли в глухий кут. Велика Британія погрожує вийти без підсумкової угоди, якщо лідери блоку не пом'якшать свою позицію щодо ірландського кордону і торгівлі. У свою чергу голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив про те, що ЄС готовий до всіх можливих наслідків переговорів.

Через Brexit у відставку пішли вже кілька британських міністрів, в тому числі головний парламентер по виходу Британії Девід Девіс і глава МЗС Борис Джонсон - прихильники "жорсткого" Brexit, в той час як прем'єр Тереза ​​Мей воліла "м'який" вихід королівства з ЄС.

Нагадаємо, 12 липня уряд Мей представив власний план щодо Brexit, призначеного на 29 березня 2019 року. Мінфін Британії передбачив понад три мільярди доларів, прораховуючи різні сценарії Brexit.