UA / RU
Підтримати ZN.ua

Франція перейшла в "зелену зону": карантин пом'якшений

Макрон анонсував пом'якшення карантинних заходів у Франції. У Парижі дозволять працювати кафе, ресторанах, а також освітнім установам.

Франція перейде в так звану "зелену зону" з 15 червня, ряд обмежень, введених через коронавірус, буде пом'якшено, повідомив у своєму зверненні до нації президент Емманюель Макрон, передає Le Рагіѕіеп.

"Від завтра вся територія, за винятком Майотти і Гвіани, перейде в зелену зону. Від завтра ми зможемо перевернути сторінку з першою хвилею кризи, яку ми тільки що пережили", - заявив глава держави.

З понеділка дитячі сади, школи і коледжі будуть готуватися до того, щоб приймати всіх учнів у звичайному порядку. Крім цього, відновлять роботу кафе і ресторани в Паризькому регіоні.

Макрон крім цього, дозволив доступ в будинку пристарілих.

Крім цього французький президент прокоментував масові заворушення в країні. За словами Макрона, громадяни повинні об'єднатися навколо патріотичних ідей незалежно від походження і релігії.

При цьому президент підтримав правоохоронні органи Франції, які виступають за громадський порядок.

Напередодні в Парижі, за даними Figaro, від 15 тис. до 20 тис людей зібралися в суботу на площі Республіки в Парижі на несанкціоновану акцію протесту проти поліцейського свавілля та расизму. Поліція закликала людей розійтися, а коли ті не відреагували на вимоги, випустила сльозогінний газ в натовп. Організатори протестів також просили учасників спокійно розійтися, але це не набуло дії.

За даними Моз Франції за останню добу у Франції були виявлені 407 нових випадків зараження COVID-19 (157 220 в загальному). 29 407 осіб померли.

Читайте також: В проблемних регіонах непорозуміння з Києвом можуть бути використані для дестабілізації — Садовий

Нагадаємо, Німеччина, Франція, Італія і Нідерланди підписали перший контракт на закупівлю партії вакцин від нового коронавірусу COVID-19.