UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фонд захисту китів закликав бойкотувати товари датських компаній

Зоозахисники запропонували бойкот данських товарів через вбивство дельфінів

Фонд захисту китів вважає масове вбивство білобокого дельфінів на Фарерських островах найбільшим геноцидом морських тварин в сучасності, про що зоозахисники написали в своїй заяві.

У Фонді відзначили, що жителі Фарерських островів під час Грандадрапи (традиційний сезон полювання на дельфінів) завдають шкоди природі і знищують морських тварин, які мають розвинений інтелект і своєрідну культуру.

«Північне море під час полювання перетворюється в Червоне, сотні убитих обезголовлених дельфінів лежать на березі рівними рядами», - йдеться в повідомленні.

Захисники китів закликали громадян бойкотувати товари датських компаній і відмовитися від туристичних поїздок до Данії і на Фарерські острови зокрема.

«Ми можемо обійтися без датського пива і фарерської лосося, круїзів в Данію і Фарерські острови», - заявили у Фонді.

Також організація перерахувала датські бренди, продукцію яких, на думку зоозахисників, слід ігнорувати: LEGO, Pandora, Carlsberg, Tuborg, ЕССО та інші.

Читайте також: На Фарерських островах мисливці загнали в бухту і вбили 1428 дельфінів

Вночі 12 вересня на Фарерських островах мисливці на швидкісних човнах і гідроциклах загнали в бухту 1 428 білобоких дельфінів і вбили їх. Як повідомляє природоохоронна організація Sea shepherd, полювання велося протягом кількох годин, тварин заганяли на швидкості близько 45 кілометрів на годину.