UA / RU
Підтримати ZN.ua

Флінн готовий дати свідчення проти Трампа – ЗМІ

Екс-радник Трампа висловив готовність до "повної співпраці" зі слідством.

Колишній радник президента США Дональда Трампа Майкл Флінн пообіцяв офісу спецпрокурора Роберта Мюллера "повну співпрацю" в розслідуванні російського втручання в американські вибори.

Флінн також висловив готовність засвідчити, що він за дорученням Трампа налагоджував контакти з росіянами з метою обговорення перспектив спільної боротьби проти терористичного угруповання "Ісламська держава", передає ABC News.

Джерела телеканалу стверджують, що екс-радник Трампа готовий дати свідчення проти свого колишнього шефа, а також членів його сім'ї.

У свою чергу, юрист Білого дому Тай Кобб заявив, що свідчення Флінна стосуються виключно нього самого і жодним чином не кидають тінь на діючу президентську адміністрацію.

Дональд Трамп не став коментувати свідчення Флінна. Під час зустрічі з прем'єр-міністром Лівії Фаїзом Сараджем у Білому домі президент США проігнорував запитання журналістів про це.

Як повідомлялося, колишній радник Дональда Трампа Майкл Флінн пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у дачі неправдивих свідчень агентам ФБР щодо його контактів з колишнім послом РФ Сергієм Кисляком.

Флінн також висловив готовність до подальшої співпраці зі слідством в "інтересах своєї сім'ї та Сполучених Штатів".

Майкл Флінн подав у відставку, у зв'язку з обговоренням санкцій з російським послом за місяць до обрання Трампа президентом.

До інавгурації Трампа Флінн неодноразово спілкувався із послом РФ в США Сергієм Кисляком і обговорював питання зовнішньої політики із російською стороною як приватна особа, що є порушенням американського законодавства.

Видання Reuters повідомляло, що президент Трамп просив директора ФБР припинити розслідування про зв'язок Флінна з РФ. Видання дізналося, що Трамп зустрічався із Джеймсом Комі наступного дня після звільнення свого радника.