UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фійон вважає Крим "історично, культурно та лінгвістично" російським

Кандидат в президенти Франції вважає, що "марно" говорити про відмову Росії від Криму.

Кандидат у президенти Франції від "Республіканців" Франсуа Фійон заявив, що говорити про відмову Росії від Криму марно, оскільки цього ніколи не станеться. За словами Фійона, "Крим безперечно історично, культурологічно, лінгвістично є російським", пише Le Figaro.


При цьому Фійон закликає скликати конференцію ООН, яка "дозволить знайти рішення" ситуації з Кримом.

Раніше прокуратура Франції оголосила про порушення кримінальної справипроти кандидата в президенти країни Франсуа Фійона за підозрою у виплаті фіктивних зарплат його сім'ї в часи депутатства у парламенті.

Нагадаємо, що кандидат в президенти Франції від Республіканців Француа Фійон опинився в епіцентрі скандалу пов'язаного з отриманням двох костюмів вартістю в 13 тисяч доларів в якості подарунка. До цього Франсуа Фійон вибачався за антисемітизм в його повідомленні в twitter про свого суперника у виборчій гонці Еммануеля Макрона.

Раніше повідомлялося, що французька поліція у четвер, 2 березня, провела обшук у будинку кандидатав президенти від партії "Республіканці" Франсуа Фійона.

Напередодні парламенті Франції пройшли обшуки у справі щодо дружини кандидата в президенти Франсуа Фійона. Пенелопу Фійон звинувачують у розкраданні і незаконному привласненні державних коштів.