UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фінські прикордонники затримали Петровського. Найімовірніше, його видворять — ЗМІ

Хоча зараз немає точної інформації про те, де саме перебуває цей бойовик-неонацист.

Сьогодні вранці Верховний суд Фінляндії відмовив Україні в екстрадиції російського бойовика, якого в країні заарештували за порушення міграційного законодавства. Тим часом газета Ilta-Sanomat пише, що після звільнення з в'язниці його затримала прикордонна служба, тож є ймовірність, що Петровського таки видворять з Фінляндії. 

"Прикордонники, швидше за все, вивезуть його з країни", - пише ЗМІ.

Колишній заступник генпрокурора України Гюндуз Мамедов вже пояснював, що чимало подібних епізодів, коли Києву відмовляють в екстрадиції, стаються через неправильну кваліфікацію злочинів, скоєних внаслідок агресії, та через відсутність своєчасно зібраних доказів. 

Читайте також: Фінляндія скоро почне виробляти для України боєприпаси – міністр оборони

Яна Петровський отримав посвідку на проживання у Фінляндії на підставі навчання там його дружини, яка також є громадянкою РФ. Та у липні цього року його під іменем Воїслава Тордена затримали за порушення міграційного законодавства. Аби завадити депортації бойовика у Росію, ОГП направив у Гельсінкі запит про його затримання й тимчасовий арешт.

СБУ розшукує Петровського за участь у складі неонацистського військового формування "Русич" у війні проти України. Цей факт він й сам не став приховувати під час спілкування з росЗМІ. Та зараз його адвокатка намагається запобігти екстрадиції, стверджуючи, нібито бойовик лише брав участь у "політичній діяльності".