UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фінська поліція затримала ще двох осіб у зв'язку з атакою у Турку

Головний підозрюваний визнав свою провину.

Поліція Фінляндії затримала ще двох підозрюваних у зв'язку з нападом у Турку, в результаті якого загинули двоє людей, інформує "Європейська правда".

Додаткової інформації поліція поки не повідомляє, громадянство затриманих уточнюють оскільки чоловіки повідомили про себе суперечливу інформацію. Перед фінською владою вони представилися як громадяни Алжиру, а перед шведською - марокканцями. Раніше, був заарештований головний підозрюваний у теракті в Турку, 18-річний марокканець Абдеррахман Мішках. Чоловік визнав провину за вбивство двох людей і поранення восьми інших, проте заперечує терористичний мотив своїх дій, ынформуэ видання. Суд видав ордер на його арешт.

Нагадаємо, 18 серпня у фінському Турку молодий чоловік напав з ножем на перехожих. Загинули дві жінки, ще вісім чоловік були поранені. Поліція підтвердила, що напад розслідується за статтею "тероризм". За версією правоохоронців, зловмисник цілеспрямовано кидався на жінок. Також повідомлялося, що поліція затримала чотирьох марокканців, які можуть бути причетні до нападу.