UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фінляндія заявила, що розслідування пошкодження газопроводу Balticconnector просунулося вперед

Результати, ймовірно, оголосять після літа. 

Розслідування справи про пошкодження газопроводу Balticconnector просунулося вперед, заявив старший слідчий Центральної кримінальної поліції Фінляндії Рісто Лохі. Про це повідомляє Yle.

Читайте також: Газопровід Balticconnector, який пошкодив китайський корабель, хочуть відновити вже у квітні

Результати розслідування, швидше за все, оголосять після літа. 

Поліція розслідує справу за статтею заподіяння шкоди у тяжкій формі. З'ясовується роль контейнеровоза Newnew Polar Bear під прапором Гонконгу, зокрема, вивчається його маршрут.

Наприкінці травня ЗМІ писали, що естонська влада не отримала від Китаю відповідь на запит про юридичну допомогу. У Центральній кримінальній поліції Фінляндії не уточнювали, чи отримали запитувану інформацію від Пекіна.

77-кілометровий газопровід Balticconnector з'єднує Фінляндію та Естонію, проходячи по Фінській затоці - частині Балтійського моря, яка простягається до територіальних вод РФ. 

Читайте також: Лідери Фінляндії та Китаю обговорили пошкодження газопроводу Balticconnector

На Balticconnector у жовтні минулого року було зафіксовано витік. Хоча розрив газопроводу не був серйозним для європейського газового ринку, він порушив питання про безпеку поставок саме на тлі наближення зими. 

Подібні інциденти підкреслили вразливість морських кабелів і трубопроводів у той час, коли через війну РФ проти України зростають побоювання щодо потенційних диверсій.