UA / RU
Підтримати ZN.ua

Філіппінська поліція вбила 13 осіб під час чергового рейду проти наркоторговців

Опоненти такої жорсткої політики президента Філіппін кажуть, що вбивства не допомагають у боротьбі з наркотиками

В провінції недалеко від столиці Філіппін, 21 березня, поліція вбила 13 людей, яких підозрювала в торгівлі наркотиками, більше 100 чоловік були арештовані, повідомляє Reuters.

Більше 4 тисяч філіппінців були вбиті поліцією під час 20-місячної війни президента країни з наркоторговцями.

Правозахисні групи та політичні опоненти президента Філіппін Родріго Дутерте кажуть, що вбивства наркоманів і дрібних наркоторговців широко поширені і ніяк не допомагають у боротьбі з наркотиками. Проте в поліції стверджують, що всі 13 убитих були великими наркоторговцями, які чинили значний опір.

"Ці операції є частиною нашої активізованої кампанії проти наркотиків та інших форм злочинності в провінції", - заявив начальник поліції провінції Булакан.

"На жаль, всі підозрювані були вбиті після того, як вони відкрили вогонь по співробітниках поліції, так що не було можливості захопити їх живими", - додав він.

В ході останніх рейдів, було заарештовано понад 100 осіб та вилучено 19 одиниць вогнепальної зброї. Також поліцейські виявили близько 250 пакетів з наркотичними речовинами.

Нагадаємо, що Стокгольмський міжнародний інститут досліджень проблем миру (SIPRI) опублікував черговий щорічний звіт про продажі 100 найбільших компаній-виробників зброї у світі і прийшов до висновку, що обсяг продажів озброєнь в 2016 році збільшився вперше з 2010 року. Порівняно з 2015 роком світові продажі зброї виросли на 1,9%, а з 2002-го - на 38%.

Раніше повідомлялося, що наркотики вживає п'ята частина людей у всьому світі.