UA / RU
Підтримати ZN.ua

Філіппіни першими розпочнуть випробування російської вакцини проти COVID-19 — FT

Філіппінський президент Родріго Дутерте одним із перших пройде вакцинацію.

Філіппіни заявили про те, що розпочнуть клінічні випробування нової російської вакцини проти COVID-19. Філіппінський президент Родріго Дутерте сказав, що готовий на собі випробувати російську вакцину, повідомляє Financial Times.

Прес-секретар президента Дутерте сказав у четвер, що клінічні випробування розпочнуться в жовтні, і якщо вони будуть успішними, то вже в квітні 2021 року жителі Філіппін почнуть проходити вакцинацію.

Родріго Дутерте одним із перших пройде вакцинацію.

«Це не метафорична заява. Президент дійсно готовий випробувати вакцину на собі», - додає перс-секретар Дутерте.

Росія цього тижня стала першою країною, яка оголосила про створення вакцини проти коронавірусу, але західні вчені поставили під сумнів її безпечність.

В понеділок Родріго Дутерте заявив про те, що Росія – це друг Філіппін.

«Володимир Путін допомагає нам, погодившись надати нашій країні вакцину безкоштовно»,- додав філіппінський президент.

З моменту «отримання влади» у 2016 році лідер Філіппін повністю переорієнтував зовнішню політику. Тепер країна опирається на підтримку Москви та Пекіна, а не співпрацює із США.

Прес-секретар президента також додав, що представники галузі охорони здоров’я Філіппін ретельно ознайомляться з результатами російської першої та другої фази клінічних випробувань вакцини, та лише тоді перейдуть до власних клінічних випробувань, які будуть профінансовані Росією.

Аналітики вважають, що рішення Дутерте випробувати «Спутник-V» на собі було сміливим, але воно може знищити довіру населення до філіппінського лідера.

Філіппіни – одна з країн, яка найбільше постраждала від пандемії коронавірусу. Швидше за все, жителі країни «зустрінуть» російську вакцину зі скептицизмом, резюмує FT.

Читайте також: Російська вакцина від коронавірусу потрапила під критику головного інфекціоніста США

Раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін намагається перетворити розробку вакцини проти коронавірусу на холодну війну.