UA / RU
Підтримати ZN.ua

Фармацевти Індонезії запевняють, що китайська вакцина Sinovac ефективна на 97%

Деталі проведених в країні випробувань вакцини не повідомляються.

У фармацевтичній компанії з Індонезії Bio Farma заявили, що дані випробувань вакцини від COVID-19 виробництва китайської компанії Sinovac показали ефективність препарату до 97%.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на представника Bio Farma Івана Сетіавана.

У заяві представника компанії вказується, що мова йде про проміжні результати досліджень

"Наша група з клінічних випробувань, грунтуючись на даних протягом одного місяця, виявила, що проміжні результати показують, що ефективність вакцини досягає 97%", - заявив Сетіаван, не уточнюючи, коли був отриманий "проміжний результат" і чи йде мова про остаточну стадію випробувань.

Інший представник Bio Farma повідомив, що компанія все ще збирає дані про ефективність препарату під час випробування третьої фази.

Також Bio Farma не надала статистики про кількість учасників випробувань і кількості тих, що заразилися під час випробувань. Відомо тільки, що до випробувань вакцини залучено більше однієї тисячі осіб.

Читайте також: Євросоюз звільнить вакцини проти коронавірусу від сплати ПДВ

Також Сетіаван заявив, що після обробки всіх результатів Агентство з контролю за продуктами і ліками Індонезії видасть дозвіл на застосування китайської вакцини для масового використання вже з кінця січня.

Відомо, що китайська вакцина проти коронавірусу компанії Sinovac Biotech - CoronaVac продемонструвала ефективність на першій і другій фазах клінічних випробувань. Вона викликала швидку імунну відповідь при випробуваннях із залученням 700 осіб і експерти стверджували, що вакцина може бути застосована для екстреного і масового використання.

Раніше повідомлялося, що США до кінця 2020 року повинні отримати вакцину проти коронавірусу для 20 млн громадян країни, розповів адмірал Бретт Джіруар, відповідальний в Білому домі за програму тестування на COVID-19. Країни Європейського Союзу зможуть отримати перші вакцини від COVID-19 через три-чотири тижні

Всього в США з початку пандемії виявлено понад 13,6 млн випадків зараження коронавірусом, більш 272 тисяч пацієнтів померли, а понад 8 млн осіб одужали. Число госпіталізацій в країні побило рекорд, перевищивши 91 тис. чоловік, причому більше 18 тис. американців перебувають в палатах інтенсивної терапії.

Також раніше стало відомо, що вакцинація в Україні буде проходити в три етапи.

Перший етап вакцинації, за його словами, буде проводитися, коли Україна отримає вакцину у кількості не більше 10% від населення країни.