UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ейфелева вежа другий день закрита для відвідувачів через негоду

Сильні снігопади паралізували рух у Парижі та на півночі Франції.

© Twitter/Ammar ABD RABBO
Європейські країни потерпають від сильних морозів
Європейські країни потерпають від сильних морозів
© Twitter/La tour Eiffel
© Twitter/Agnes Poirier

Найвідоміша французька пам'ятка, Ейфелева вежа, вже другий день закрита для відвідувань через несприятливі погодні умови.

Напередодні вранці компанія-оператор вежі спочатку прийняла рішення, чи пускати на неї тільки тих, у кого є бронювання в ресторанах, розташованих на ярусах вежі. Однак через дві години прохід закрили навіть для них.

"Через погодні умови Ейфелева вежа закрита, на даний момент, до післяполудневого часу", - йдеться в повідомленні в офіційному Twitter-акаунті вежі.

Як повідомляє Associated Press, складні погодні умови викликали проблеми не тільки у французькій столиці, але і по всій півночі країни. Через сильні снігопади швидкісні поїзди (TGV) були змушені знизити швидкість. У компанії порадили пасажжирам навіть відтермінувати поїздки.

У 25 французьких департаментах зберігається помаранчевий рівень небезпеки через погодні умови та ожеледицю на дорогах. Висота снігового покриву на території паризького регіону - від семи до 15 сантиметрів.
У низці регіонів шкільним автобусам не дозволили розвозити дітей, сотні автомобілістів провели ніч в пастці в своєму автомобілі в передмісті Парижа після того, як службам не вдалося вчасно розчистити дороги.

Раніше повідомлялося, що сильні снігопади на півночі, в центрі і навіть на півдні Іспанії призвели до закриття доріг і затримки авіарейсів. Через снігові замети поліція закрила 18 автомагістралей. Ще на майже сто доріг не пускали машини, на колесах яких немає ланцюгів проти ковзання.