UA / RU
Підтримати ZN.ua

Евакуація Білого дому: ЗМІ повідомляють, що в США мобілізували спецпідрозділ

JTF-NCR в складі 10 тисяч силовиків був сформований 16 березня.

У Вашингтоні зараз дислокується спеціальний підрозділ, головним завданням якого буде евакуація Білого дому за умови погіршення ситуації з пандемією коронавірусу. Про це повідомляє видання Newsweek.

"Об'єднаний спеціальний загін столичного регіону (JTF-NCR) в складі 10 тисяч силовиків був сформований 16 березня. Крім захисту столиці США від можливого супротивника у всіх напрямках загін повинен бути готовий перекинути в безпечне місце не тільки Білий дім, а й інші ключові відомства", - пише видання.

Відомо, що у спеціальному корпусі вже є гелікоптери Blackhawk 106-го авіаційного батальйону. Офіцери підрозділу, за даними видання, підтвердили вивчення планів для ймовірного проведення евакуації.

Зазначається, що процедури подібних операцій чітко прописані в протоколі Atlas та в інших секретних документах.

Як відомо, США й досі залишається світовим лідером по поширенню коронавірусу. Число інфікованих в Америці зросло до 654 тисяч випадків, з яких 31 тисяча виявилися смертельними.


Нагадаємо, що президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп представив план поетапного зняття карантину в країні, введеного через пандемію COVID-19.

Наголошується, що в першу чергу буде знята частина обмежень з тих районів країни, де нові випадки зараження коронавірусною інфекцією не реєструвалися упродовж останніх семи днів. Це, як зазначив глава Білого дому, 30% території США.

Крім того, за словами Трампа, там обмеження можуть бути зняті вже "завтра". Рішення про зняття карантину на місцях будуть приймати губернатори.