UA / RU
Підтримати ZN.ua

Естонські рятувальники передали українським колегам техніку

Техніка допоможе розміновувати звільнені території.

Естонські рятувальники, після міжнародного запиту України, відправив обладнання для розмінування деокупованих територій. Про це повідомляє ERR.

В Україну було відправлено три міні-екскаватори з причепами, чотири машини дистанційного розмінування та один детектор хімічних речовин. Техніка була профінансована міністерством закордонних справ, її вартість склала 337 216 євро.

Користуватися отриманою технікою українців навчили естонські експерти, які також відвідали Україну.

Як зазначив міністр внутрішніх справ Лаурі Ляенеметса, після візиту в Україну, допомога в розмінуванні необхідна як для запобігання людським жертвам, так і для перезапуску економіки України.

"Десятки тисяч квадратних кілометрів являють собою небезпечну зону, де зупинилося і сільське, і лісове господарство. Але цим справа не обмежується - заміновано також важливі об'єкти інфраструктури, наприклад, електростанції", - підкреслив Ляенеметс,

Міністр додав, що розмінування України може зайняти роки, а то й десятки років.

Читайте також: "Мир з неба не падає": посол Макеєв закликав Захід збільшити військову допомогу Україні

Нагадаємо, раніше президент Естонії Алар Каріс заявляв, що не бачить сенсу для себе як для лідера сусідньої маленької країни зараз проводити переговори з президентом Росії Владіміром Путіним. Він аргументував свою думку тим, що дипломатія не змогла врятувати світ від війни, яка триває зараз.