UA / RU
Підтримати ZN.ua

Естонія, Латвія і Литва знімають обмеження на пересування між державами

Всі види транспорту можливі.

Країни Балтії з 15 травня знімають заборона на пересування між державами автомобільного, залізничного, повітряного і морського транспорту, введені у зв'язку з COVID-19, повідомили в прес-службі уряду Естонії, передає "Інтерфакс-Україна".

"Особи, які не мають симптомів захворювання і володіють громадянством однієї з цих країн, видом на проживання або правом на проживання або відповідно з регістром населення з постійним місцем проживання в Естонії, Латвії чи Литві, можуть перетинати державні кордони Естонії, Латвії та Литви", - сказано в повідомленні.

Однак при цьому необхідно буде дотримуватися місцеві розпорядження та вимоги, що випливають з обмежень через поширення вірусу. Ті, хто повертається до Естонії з третіх країн через Латвію чи Литву, як і раніше, повинні залишатися в двотижневому карантині.

На кордонах може проводитися точковий контроль стану здоров'я та дотримання встановлених вимог.

Читайте також: Керівництво країн Балтії домовилося про відкриття кордонів

Нагадаємо, країни Балтії оголосили карантин через епідемію коронавіруса 16-17 березня. Тоді в ЄС оголосили високий рівень ризику зараження коронавірусом. А в США закликали не сіяти паніку. За словами головного хірурга США доктора Джерома Адамса, від грипу помирає більше людей, ніж від коронавірусу.