UA / RU
Підтримати ZN.ua

Естонія також припиняє трансляцію телеканалу “Дождь”

Мовлення каналу зупинили уже всі країни Балтії 

Естонські оператори телемовлення Telia, Elisa та Home 3 із 8 грудня припиняють трансляцію зареєстрованого в Латвії російського телеканалу “Дождь”, який минулого тижня потрапив у скандал через заявлену в ефірі підтримку російської армії.  

Як пише видання Postimees, до компанії Elisa надійшло повідомлення від департаменту захисту прав споживачів та технічного нагляду Естонії  про зупинення мовлення "Дождя".

 "Серед телевізійних пакетів компанії Elisa "Дощ" є каналом на вибір, тому призупинення роботи цього телеканалу торкнеться невеликої частини клієнтської бази", – заявили в операторі телемовлення.

У компанії Home 3 також підтвердили, що з 8 грудня телеканал «Дождь» більше не транслюватиметься в країнах Балтії.

Читайте також: Нацрада просить визнати терористичними три канали

Ліцензія на мовлення, видана телеканалу в Латвії, давала право "Дождю" поширювати мовлення у Євросоюзі, Росії, США та інших країнах. Однак 6 грудня Національна рада з електронних засобів масової інформації (NEPLP) Латвії анулювала ліцензію на мовлення телеканалу "у зв'язку із загрозою національній безпеці та громадському порядку". Також буде закрито доступ на території Латвії до програм телекомпанії на Ютубі. Також мовлення телеканалу припинили у Литві.