UA / RU
Підтримати ZN.ua

Естонці відгородяться парканом від контрабандистів і нелегалів з Росії

Естонська влада обіцяє спорудити огорожі до 2020 року.

На трьох ділянках кордону з РФ Естонія побудує огорожу, яка перешкоджатиме пересуванню людей. Естонці планують завершити технічне облаштування кордону в 2020 році.

Окрім огорожі, естонська влада продовжить будувати інфраструктуру й використовувати інфотехнологічні заходи, щоб якнайшвидше виявляти порушників.

Завдяки камерам спостереження і безпілотникам прикордонники сподіваються припинити якомога більше випадків контрабанди й торгівлі людьми, пояснює Baltic News Service керівник інтегрованого бюро адміністрування кордону Департаменту поліції і прикордонної охорони Хелен Нейдер-Вєерме.

Читайте також: Естонія видасть Україні терориста, який воював у складі угруповання "ЛНР"

23 лютого в Тарту засудили трьох контрабандистів, завербованих російськими спецслужбами. За даними прокуратури Естонії, три чоловіки передавали РФ дані про Сили оборони Естонії, діяльність поліцейських і прикордонних. Порушників засудили до позбавлення волі від двох до чотирьох років.

У серпні 2015 року естонці анонсували будівництво паркану з колючим дротом висотою 2,5 метра. На огорожу довжиною 108 кілометрів й 600 прикордонних буйків на Чудському озері витратять більше 70 млн євро.

3 березня південний сусід Естонії Латвія повідомила, що перші загородження висотою 2,7 м на російському кордоні з'являться вже навесні. Начальник латвійської державної служби прикордонної охорони Нормундс Гарбарс запевнив, що до кінця року в Латвії зведуть 24 км паркану вартістю 1,8 млн євро.

Раніше єврокомісар з питань міграції Дімітріс Аврамополус пояснював, що будувати огорожі на зовнішньому кордоні Шенгенської зони не заборонено, проте вони мають відповідати правовим нормам ЄС.