UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ердоган про відносини з Путіним: «Засновані на чесності та взаємній повазі»

Турецький президент заявив, що може спілкуватися з представниками таких країн як РФ, Сирія та Іран.

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган заявив, що його відносини з президентом країни-агресорки РФ Владіміром Путіним, який розв’язує нічим неспровоковані війни, засновані на «чесності та взаємній повазі. Таку заяву він зробив під час зустрічі з молоддю у Біледжіку, передає Hurriyet.

За словами Ердогана, він може проводити зустрічі з представниками Росії, Ірана, Сирії та інших країн.

«Навіть якщо ми не отримаємо бажаних результатів, ми зустрічаємося. На наші запити від Татарстану до Дагестану ми отримуємо відповіді», –  заявив Ердоган.

Читайте також: Ердоган скликає засідання Радбезу Туреччини: обговорюватиметься Україна та заявки Швеції і Фінляндії в НАТО

Раніше турецький президент неодноразово заявляв про готовність бути посередником під час переговорів між Україною та РФ. Останню таку заяву він зробив під час телефонної розмови з українським президентом Володимиром Зеленським, 20 січня. У Водночас у нещодавній телефонній розмові з президентом Росії Владіміром Путіним Ердоган сказав йому, що заклики до миру та переговорів мають бути підкріплені односторонньою заявою про припинення вогню та баченням «справедливого рішення».