UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ердоган планує зустрітися з Байденом, щоб домовитися про постачання винищувачів F-16 — ЗМІ

Переговори про купівлю F-16 між Туреччиною та США тривають вже деякий час.

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган планує зустрітися з лідером США Джо Байденом, щоб домовитися про постачання винищувачів F-16. Про це повідомляє Sabah.

Переговори про купівлю F-16 між Туреччиною та США тривають вже деякий час. За даними ЗМІ, це питання буде розглянуто під час можливої ​​зустрічі Ердогана та Байдена на полях Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку наступного місяця.  

Туреччина не хоче, щоб вирішення цього питання затягувалося і намагається прискорити постачання винищувачів. З цієї причини країна веде переговори з Пентагоном і вимагає, щоб питання було винесено на розгляд Конгресу США.  

Читайте також: Туреччина завадила Заходу ізолювати економіку РФ — Bloomberg

Туреччина потрапила під санкції і була виключена з американської програми F-35 за те, що відмовилася позбутися російських систем протиракетної оборони С-400.

Замість того, щоб більше не брати участь у програмі F-35, Туреччина запропонувала угоду, за якою вона купуватиме нові F-16 у США, одночасно модернізуючи свій парк із 80 старих F-16, які гостро потребують модернізації.

Високопоставлений представник Пентагону заявив, що США підтримують угоду з Туреччиною щодо модернізації винищувачів F-16.

Переговори між країнами, спрямовані на вирішення суперечки щодо винищувачів, тривають уже кілька місяців, включаючи «обговорення щодо врегулювання суперечок», які розпочалися минулого року.