UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ердоган звинуватив Євросоюз в "ісламофобії"

Прем'єр-міністр Туреччини вважає що ЄС замість критики його країни за придушення демократії повинен більше приділити уваги боротьби з расизмом.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликає Євросоюз зупинити "ісламофобію" та расизм, які стрімко зростають в Європі.

"Повірте мені, це сумно, що ЄС намагається давати Туреччині уроки демократії замість того, щоб придушити серйозні загрози, з якими вони зіштовхнулися", – відзначив Ердоган, повідомляє агенція AFP, передає "Радіо Свобода".

Расизм, дискримінація та ісламофобія зростає у Європі, а "расистські організації" посилюють симпатії у деяких західних суспільствах, вважає президент Туреччини. На його думку, подібні явища підривають європейські цінності.

"Ісламофобія представляє серйозну загрозу у Європі. Якщо це явище сьогодні не буде подолане і популізм заволодіє європейською політикою, то ЄС і європейські цінності будуть поставлені під питання", – наголосив він.

Напередодні 5 січня у німецькому Дрездені відбулася чергова акція протесту проти "ісламізації Європи" представників руху, які називають себе "Патріотичні європейці проти ісламізації" (PEGIDA).

Читайте також: Google розробила таблетку з наночастинками для ранньої діагностики раку

Раніше в середині грудня Єврокомісія жорстко відреагувала на чисельні арешти представників ЗМІ в Туреччині. Подібні рейди в ЄС вважають несумісними зі свободою слова та європейськими цінностями.

Турецька поліція заарештувала понад 20 журналістів, менеджерів та інших представників місцевих ЗМІ 14 грудня.