UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ердоган запропонував скликати засідання Генасамблеї ООН з Алеппо

Президент Туреччини вважає, що звірства режиму Асада і його прихильників наводять жах на все світове співтовариство.

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в телефонній бесіді з обраним генсеком ООН Антоніу Гуттерішем запропонував скликати позачергове засідання Генасамблеї ООН з питання Алеппо, повідомляє з посиланням на власні джерела в адміністрації Ердогана офіційне турецьке інформагентство "Анадолу."

"Акцентувавши увагу на гуманітарної драмі в Алеппо, Ердоган зазначив, що звірства сил режиму Башара Асада та його прихильників наводять жах на все світове співтовариство. За словами Ердогана, дуже важливо поліпшити ситуацію в цьому місті", - повідомляє агентство.

В кінці листопада Ердоган заявляв, що турецькі війська почали військові дії на території Сирії для того, щоб покласти край правлінню президента Сирії Асада.

Як повідомлялося, на ранок 14 грудня була запланована евакуація мирних громадян і воюючих представників сирійської опозиції з східних в південні райони Алеппо.

Як повідомлялося, представники сирійських повстанців в Алеппо заявили про перемир'я з представниками урядових військ. Угода про припинення вогню досягнуто для евакуації бійців і цивільних осіб з районів Алеппо, які все ще контролюються представниками збройної сирійської опозиції.

Як повідомлялося, представники сирійських повстанців в Алеппо заявили про перемир'я з представниками урядових військ. Угоду про припинення вогню досягнуто для евакуації бійців і цивільних осіб з районів Алеппо, які все ще контролюються представниками збройної сирійської опозиції.

Раніше представники сирійської армії заявили, що операція з повернення під контроль міста Алеппо знаходиться на завершальній стадії.

енеральна Асамблея ООН у п'ятницю, 9 грудня, більшістю голосів підтримала підготовлений Канадою проект резолюції щодо негайного припинення вогню в Сирії.

Резолюція передбачає зняття облоги з усіх міст, включаючи Алеппо, і невідкладну доставку гуманітарної допомоги жителям країни.

Детальніше про сирійську війну читайте у спецпроекті DT.UA "Що важливо знати про конфлікт у Сирії".