UA / RU
Підтримати ZN.ua

Енергетична залежність від РФ не дозволила Монголії заарештувати Путіна – Politico

"Прошу вибачення у всіх, у нас зв'язані руки".

Речник уряду Монголії заявив, що що країна опинилася в ситуації енергетичної залежності, що ускладнює можливість "надягти наручники" на російського диктатора Владіміра Путіна виконуючи ордер Міжнародного кримінального суду (МКС) за воєнні злочини в Україні. Про це повідомляє Politico.

"Монголія імпортує 95% своїх нафтопродуктів і понад 20% електроенергії з наших найближчих сусідів, які раніше страждали від перебоїв з технічних причин. Ці поставки мають вирішальне значення для забезпечення нашого існування та існування нашого народу", – наголосив представник уряду.

"Монголія завжди дотримувалася політики нейтралітету у всіх своїх дипломатичних відносинах, що підтверджується нашими офіційними заявами", – додав він.

Читайте також: Костін: Відмовою від арешту Путіна Монголія свідомо поставила під удар свою міжнародну суб'єктність

Раніше депутат ВРУ та голова комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Олександр Мережко заявляв, що Монголія, не арештувавши російського диктатора Владіміра Путіна під час його візиту в країну, може зіштовхнутися з наслідками, але недостатньо радикальними та серйозними. Захід, на його думку, буде враховувати її вразливість.