UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-стратег Трампа на тижні декілька разів спілкувався зі слідчими Мюллера щодо Росії

Також він відповів на запитання спецкомітету Палату представників, на які раніше відмовився відповідати.

Колишній політичний стратег президента США Дональда Трампа Стівен Беннон цього тижня декілька разів спілкувався з представниками спецпрокурора Мюллера, який веде справу щодо можливої змови помічників Трампа з Росією під час виборів у 2016 році, передає NBC.

Крім того, за даними телекомпанії, у четвер, 15 лютого, Беннон вдруге виступив перед членами спецкомітету Палати представників Конгресу, які також займаються цим розслідуванням.

У січні екс-стратег Трампа, який залишив посаду в серпні минулого року, уже давав свідчення конгресменам, однак тоді він не дав відповідь на більшість поставлених запитань, зазначивши, що не може цього зробити без дозволу Білого дому. Це підтвердила прес-секретар глави Адміністрації Сара Сандерс, зазначивши, що Конгрес спершу має узгодити такі питання з ними.

Цього разу Беннон відповів на більш як 20 запитань, які цікавили членів спец комітету і які були погоджені з Білим домом, однак ні про що більше говорити не став. Через це, на думку деяких законодавців, колишнього стратега Трампа можуть звинуватити в неповазі до Конгресу.

Раніше ЗМІ повідомляли, що колишній головний стратег Білого дому Стів Беннон не буде давати свідчення перед Комітетом з питань розвідки Палати представників США.

Наприкінці січня слідчі під керівництвом спецпрокурора Роберта Мюллера провели бесіду з генеральним прокурором країни Джеффом Сешнсом в рамках розслідування російського втручання у президентські вибори 2016 року.

Раніше Джаред Кушнер, зять і радник президента США Дональда Трампа, розпочав співпрацю зі спеціальним прокурором Робертом Мюллером, який веде справа про російський слід в президентських виборах у США. Так, на початку листопада 2017 року він зустрічався з командою спеціального прокурора Роберта Мюллера, які запитували його про колишнього радника нацбезпеки Майкла Флінне.

Зазначимо, що Трамп неодноразово заявляв про відсутність будь-якої "змови" з Росією. Зараз в США ведуть серію розслідувань справи про те, чи була координація дій між передвиборним штабом Трампа і Росією перед американськими президентськими виборами 2016 року. Одне з них веде спецпрокурор Мюллер.