UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-співробітник Білого дому: у вбивстві Кеннеді замішані ще два президенти

До вбивства президента США Джона Кеннеді були причетні політики, які незабаром очолили державу.

Сенсаційні одкровення опублікував у своїй книзі помічник американського президента Річарда Ніксона.

Роджер Стоун вирішив розповісти, хто все-таки вбив Джона Кеннеді. На думку автора, замах на життя президента у Далласі організували люди, які самі хотіли очолити державу, а саме Річард Ніксон і Ліндон Джонсон - наступні президенти США.

Книга вийде тільки у жовтні, проте Стоун заздалегідь розповідає деякі подробиці. Наприклад, пише, що саме Джонсон так спланував поїздку Кеннеді у Даллас, щоб снайперу Лі Харві Освальду було простіше орієнтуватися. Відомо, що Освальд і сам був незабаром убитий. І ось інша цікава подробиця, яку наводить Стоун: вбивцю Освальда - Джека Рубі - добре знав Ніксон: він приймав його працювати в Білий дім за рекомендацією Джонсона.

Нагадаємо, Джон Фіцджеральд Кеннеді був убитий під час проїзду кортежу по Елм-стріт. Поруч із президентом у відкритому лімузині перебувала його дружина Жаклін, а також губернатор Техасу Джон Конноллі з дружиною Неллі і два агенти спецслужб. Коли машина проїжджала повз розташоване на розі Х'юстон-стріт і Елм-стріт шкільне книгосховище, пролунав перший постріл. Перша куля потрапила Джону Кеннеді у спину, пройшла наскрізь і вийшла через шию, також поранивши агента, що сидів попереду нього. Другим пострілом президент був поранений в голову.

Багато обставин загибелі Кеннеді досі залишаються загадкою. Сперечаються і про число цих пострілів - за деякими даними, їх було більше двох, і про мотиви замаху, і, головне, про особу вбивці. За офіційною версією, у президента стріляв колишній морпех Лі Харві Освальд, застрелений в поліцейській дільниці через два дні після загибелі Кеннеді. !zn

Читайте також:

У США через півстоліття опубліковано ВІДЕО "повторного вбивства" Кеннеді

Джон Кеннеді хотів розв'язати Третю світову війну, а також убити Кастро і Че Гевару