UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екскерівники ЦРУ, ФБР та АНБ підтримали Байдена. Вони називають Трампа "небезпечно непридатним для президентства"

Чиновники заявили, що Трамп «приєднався до диктаторів» і «збезчестив пост президента».

Десятки колишніх співробітників служб національної безпеки офіційно виступили проти переобрання президента Дональда Трампа, натомість схваливши кандидатуру його суперника від Демократичної партії Джо Байдена менш ніж за 80 днів до загальних виборів, пише журнал Newsweek.

У четвер 73 колишніх співробітників адміністрацій республіканців Рональда Рейгана, Джорджа Буша-старшого, Джорджа Буша-молодшого та Трампа сформували нову групу, щоб підтримати колишнього віцепрезидента Байдена. Вони також звинуватили Трампа по 10 пунктам.

«Ми глибоко стурбовані безпекою нашої країни та становищем у світі під керівництвом Дональда Трампа. Президент продемонстрував, що він небезпечно непридатний для ще однієї каденції», - йдеться на їх сайті.

Група розкритикувала Трампа за втрату США ролі світового лідера, за прохання втрутитися у вибори та підрив довіри до голосування в країні, а також за очорнення іммігрантів. Вони також заявили, що він «приєднався до диктаторів» і «збезчестив пост президента».

Серед підписантів генерал, колишній директор ЦРУ і Агентства національної безпеки (АНБ) Майкл Хейден; колишній глава ЦРУ і ФБР Вільям Уебстер, і перший директор Національної розвідки Джон Негропонте. Чотири колишніх чиновника адміністрації Трампа - начальник штабу Міністерства внутрішньої безпеки Майлз Тейлор, колишній помічник держсекретаря США Елізабет Нойманн, колишній генеральний радник Корпусу миру Роберт Шанкс і колишній генеральний радник Джон Мітніктакже підписали цю заяву.

Група під назвою "Колишні республіканські чиновники назбезпеки за Байдена" є однією з низки консервативних організацій, які виступають проти кампанії Трампа на другий термін.

Джо Байден офіційно погодився стати кандидатом в президенти від Демпартії.

Байден за два з половиною місяці до голосування в опитуваннях на загальнонаціональному рівні впевнено випереджає Трампа, який намагається переобратися на другу каденцію.