UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ексгенпрокурора Грузії побили у Києві

Адеішвілі працює в Україні помічником Венедіктової.

Поліція зареєструвала факт нападу на помічника генерального прокурора Ірини Венедіктової. За даними ГУ поліції у Києві, інцидент стався у Тверському провулку у Печерському районі міста у понеділок, 7 лютого. Інформацію про те, що було побито та госпіталізовано чоловіка в поліцію передали медики.

За попередніми даними, до 49-річного потерпілого - помічника Генпрокурора - на вулиці підійшли четверо невідомих, побили його, після чого втекли з місця події.

"Подія зареєстрована в Печерському управлінні поліції. Наразі правоохоронці встановлюють нападників, проводять першочергові слідчі дії та оперативно-розшукові заходи. Після проведення перевірки події буде надана правова кваліфікація", - йдеться у повідомленні поліції.

Генпрокурор Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Facebook підтвердила факт побиття Зураба Адеішвілі та попросила не спекулювати цією темою.

"Зураб Адеішвілі – сильна людина і гідний чоловік. У нього все буде добре. Прошу не спекулювати на цю тему", - написала генпрокурор на своїй сторінці у Facebook.

"Той, хто бере на себе відповідальність, має бути готовим і до таких наслідків. Такі реалії. Давно не живемо ілюзіями", - додала вона.

Зазначимо, Зураб Адеішвілі вважався одним із найближчих соратників колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. У грудні 2003 - лютому 2004 року, а потім з листопада 2008 по жовтень 2012 року він обіймав посаду міністра юстиції Грузії, а також був генпрокурором країни.