UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екс-глава МВС Франції виступить у суді по справі Саркозі

Ніколя Саркозі будуть судити за приховування витрат на виборчу кампанію

Колишній міністр внутрішніх справ Франції Бріса Ортефе сьогодні дасть свідчення у французькому суді в рамках розслідування справи про надання Лівією фінансової допомоги для проведення президентської кампанії Ніколя Саркозі в 2007 році, повідомляє Francetvinfo з посиланням на власні джерела, близькі до слідства.

"Колишній міністр внутрішніх справ Бріс Ортефе буде заслуханий судом у вівторок, 20 березня вранці в рамках розслідування підозр лівійського фінансування президентської кампанії Ніколя Саркозі в 2007 році", - повідомило джерело.

Справою займається Центральне бюро по боротьбі з корупцією, фінансовими і податковими правопорушеннями (OCLCIFF) в Нантері.

За повідомленням французьких ЗМІ Саркозі затримали на 24 години, слідство може продовжити затримання ще на 24 години, після чого колишньому президенту може бути представлено офіційне звинувачення.

Раніше, у Франції затримано екс-президент Ніколя Саркозі. Він керував країною з 2007 по 2012 рік. На виборах в 2012 році він у другому турі програв соціалісту Франсуа Олланду.

У лютому 2016 року прокуратура Франції розпочала розслідування щодо колишнього президента країни за звинуваченням у тому, що вартість його передвиборчої кампанії на пост президента в 2012 році в два рази перевищила допустимий законом ліміт в 24 мільйони євро.

За версією слідства, з метою приховування цього факту були підроблені документи фінансової звітності.

Пізніше стало відомо про те, що Ніколя Саркозі будуть судити за приховування витрат на виборчу кампанію.