UA / RU
Підтримати ZN.ua

Екоактивіст з Гани обіймав дерево понад добу і встановив рекорд

Екоактивіст вирішив поставити рекорд, щоб привернути увагу до необхідності збереження природи його країни та протистояння наступу пустелі

23-річний журналіст із Кумасі, Гана, побив світовий рекорд з найдовшого обіймання дерева. Обійми Абдула Хакіма Аваля з деревом, що проходили біля Культурного центру Кумасі, тривали 24 години 21 хвилину.

Рекорд відзначено на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Читайте також: Вчені підрахували кількість ще невідкритих видів дерев

Попередній рекорд в 16 годин було встановлено угандійською екологічною активісткою Фейт Патрісією Аріокот на початку цього року.

Абдул Авал вирішив перевершити досягнення Аріокот, щоб привернути увагу до необхідності збереження природи його країни та протистояння наступу пустелі. Тепер із цією ж метою чоловік зобов'язується посадити 1461 дерево.

Абдулу не дозволялося робити перерви під час спроби встановити рекорд - він мав стояти та обіймати дерево протягом усього часу.

Тепер, коли рекорд складає 24 години, тобто час, коли рекордні спроби вважаються «марафонами», назва рекорду була змінена на «Найдовший марафон в обіймах з деревом». Це означає, що майбутнім рекордсменам будуть дозволені перерви (не більше двох годин на день), щоб подолати шкідливі наслідки недосипання.

Абдул, який став свідком наслідків опустелювання у рідному місті Гару, де мешкає його родина, тепер сподівається виступити із загальнонаціональною ініціативою з посадки дерев.

Він сказав: «Ми знаємо, що дерева – найважливіший ресурс, від якого залежить життя всього людства, – у Гані стають дефіцитом. Хоча нас вчать берегти дерева з ранніх років життя, внесок кожного не такий значний, як має бути. Ця спроба обійняти дерево протягом довгого часу, на мій погляд, є важливим завданням щодо збереження людського життя шляхом збереження дерев».

Абдул - не перший ганець, який цього року встановив світовий рекорд з обіймання дерев. Він іде стопами студента-лісівника Абубакара Тахіру, який встановив рекорд за кількістю дерев, обійнятих за одну годину, - всього 1 123.

Читайте також: У найглибшому каньйоні Землі знайшли дерево заввишки зі статую Свободи

Обіймання дерев – досить поширений у світі спосіб єднання з природою. Вже існують чемпіонати світу з обіймання дерев, зокрема вони проходять у Фінляндії та Шотландії.