UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джорджія Мелоні склала присягу прем’єра Італії

Присягу склали й члени нового італійського уряду.

Очільниця ультраправої партії «Брати Італії», яка здобула перемогу на нещодавніх парламентських виборах у країні, Джорджія Мелоні у суботу, 22 жовтня, склала присягу прем'єр-міністра. Вона стала першою жінкою на цій посаді в історії Італії, повідомляє Reuters.

Присягу також склади 24 члени нового уряду держави, шестеро з яких – жінки. Як зазначається, серед міністрів найбільша кількість правих з часів Другої світової війни.

Призначений главою Міністерства закордонних справ Італії Антоніо Таяні пообіцяв у першу чергу зателефонувати українському колезі Дмитру Кулебі, щоб запевнити його в подальшій підтримці з боку своєї держави.

Нагадаємо, що італійський президент Серджо Матарелла днем раніше доручив Джорджії Мелоні сформувати новий уряд. Вона одразу запропонувало голові держави список кандидатів.

Читайте також: Берлусконі заявив, що у нападі Росії на Україну винен Зеленський

Нова прем'єрка Італії також запевнила Володимира Зеленського у подальшій підтримці з боку Риму. Президент України вже запросив Мелоні відвідати Київ.

Вперше з часів Другої світової на виборах в Італії перемогли праворадикали, «нащадки» Муссоліні. Головне запитання, яке турбує українців у зв’язку з цим, — чи не втратять вони в особі Рима союзника у війні проти Росії. Особливо з урахуванням того, що до правлячої коаліції ввійдуть усім відомі симпатики кремлівського диктатора. Відповідь на це запитання ви знайдете у статті Олексія Коваля «Перемога правих і «друзів Путіна» в Італії: чи збережеться підтримка України?».