UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джонсон заявив про "найбільший прорив" у лікуванні коронавірусу і "презентував" препарат

Препарат дешевий, а це значить, що він може мати ефект у всьому світі.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що вчені країни зробили "найбільший прорив в лікуванні коронавірусу препаратом, який "довів свою здатність знижувати ризик смерті".

Як заявив Джонсон на спеціальній пресконференції 16 червня, при випробуванні препарату дексаметазон знизилася смертність серед тих, хто перебував на ШВЛ, - приблизно на третину проти групи, яка отримувала стандартну медичну допомогу.

Прем'єр-міністр сказав, що "шанси померти від COVID-19 були значно знижені цим лікуванням".

Також він наголосив, що пишається командою британських вчених, яка провела "перше надійне клінічне випробування" за використання дексаметазону для лікування коронавірусу і подякував тисячі пацієнтів у Британії, які добровільно взяли участь у випробуваннях.

Водночас Патрік Валанс, головний науковий радник уряду, сказав, що препарат дешевий, а це значить, що він може мати ефект у всьому світі.

"Дексаметазон недорогий, широко доступний, і дійсно захоплива річ у цьому дослідженні полягає не тільки в тому, що він працює, але і в тому, що він може працювати в усьому світі", - сказав він на пресконференції.

"Ми зробили кроки, щоб забезпечити достатню кількість поставок, навіть у разі другого піку" – заявив Джонсон.

Читайте також: В Україні проходять клінічні випробування чотири препарати проти COVID-19

Зазначимо, після того як британський журнал The Lancet озвучив дані досліджень, згідно з яким спостерігалася висока смертність у групі пацієнтів, які отримують гідроксихлорохін як терапію лікування від COVID-19. Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендувала припинити використання цього препарату.

Але через деякий час ВООЗ вирішила відновити дослідження гідроксихлорохіна для потенційного застосування проти коронавірусу.