UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джохар Царнаєв попросив ще одного адвоката щодо смертної кари

Обвинувачений у скоєнні теракту у Бостоні Джохар Царнаєв збирається зміцнити свою команду юристів, найнявши адвоката Девіда Брака. Наразі Царнаєв звинувачується за 17 статтями, йому загрожує смертна кара.

Підозрюваний в організації вибухів на Бостонському марафоні Джохар Царнаєв просить додати до його команди адвокатів ще одного відомого експерта зі смертних вироків.

У квітні головний федеральний громадський захисник Міріам Конрад попросила суддю призначити Царнаєву двох адвокатів - Джуді Кларк і Девіда Брака.

Суддя схвалив призначення Кларк, адвоката з Сан-Дієго, що працювала з обвинуваченими, яким загрожувала смертна кара. У той же час кандидатура Брака, професора Школи права Університету Вашингтона і Лі у Вірджинії, була відхилена.

Враховуючи, що Царнаєву пред'явлено звинувачення з 30 пунктів, багато з яких передбачають покарання у вигляді смертної кари, його адвокати знову звернулися з проханням про призначення Брака.

За їхніми словами, він є висококваліфікованим спеціалістом, враховуючи його великий досвід щодо захисту підсудних, яким загрожує смертна кара.

Джохара Царнаєва звинувачують у тому, що він разом зі старшим братом Тамерланом виготовив вибуховий пристрій і привів його в дію на Бостонському марафоні 15 квітня 2013 року, а також у тому, що пізніше він застрелив офіцера поліції. 11 липня на слуханні справи у Массачусетсі Джохар Царнаєв не визнав себе винним за жодним з пунктів звинувачення, незважаючи на те, що слідство має у своєму розпорядженні текст листа, який Царнаєв надряпав ручкою на борту човна, де він ховався від поліцейських перед затриманням і арештом. У ньому йдеться, що вибухи на марафоні в Бостоні були відповіддю на дії американських військових в Афганістані і Іраку. !zn

Читайте також:

Царнаєвих спеціально готували до теракту, - конгресмен

Після теракту в Бостоні у Царнаєвих залишалися ще шість бомб

Спецслужби США знали про Царнаєва-старшого за рік до терактів, але не вжили ніяких дій

Джохару Царнаєву пред'явлені звинувачення: йому може загрожувати страта