UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джо Байден відвідає завод, де виробляється зброя для України.

На підприємстві Lockheed Martin Corp. виробляють знамениті "Джавеліни".

Президент США Джо Байден вирушить 3 травня до Алабами, щоб відвідати підприємство Lockheed Martin Corp., повідомляє "Голос Америки" з посиланням на прес-службу Білого дому.

Білий дім особливо наголосив, що Україна використовує вироблену на цьому підприємстві зброю «для ефективного захисту від російського вторгнення ».

Компанія Lockheed Martin, провідний виробник зброї у США, заявила, що війна в Україні підвищила попит на системи протиракетної оборони. Компанія розробила та виробляє протитанкові ракети «Джавелін» спільно з американським концерном Raytheon Technologies.

Читайте також: На кожен російський танк в Україні скоро припадатиме 10 протитанкових систем - держсекретар США

Після того, як російські війська вторглися в Україну 24 лютого, Вашингтон надав Києву допомогу в галузі безпеки на суму близько 3,7 млрд доларів.

Спільно з європейськими союзниками США надали Україні безпілотники, важку гаубичну артилерію, зенітні ракети «Стінгер» та «Джавелін».

Минулого вівторка під час зустрічі в Німеччині представники понад 40 держав створили координаційний центр для допомоги у боротьбі України проти невмотивованого широкомасштабного вторгнення росії.