UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джо Байден пообіцяв підтримувати Україну у війні проти російської автократії

Президент США Джо Байден виступив у Конгресі США із промовою «Про стан держави». Однією із ключових тем його доповіді стала допомога Україні у боротьбі з російською агресією.  У своєму зверненні президент запевнив, що США буде і надалі підтримувати Україну стільки, скільки це буде необхідно. Він зазначив, що напад Росії став випробуванням для всього світу, і що Америка продовжить відстоювати цінності демократії.

Промова президента США фактично завершила Український тиждень у Вашингтоні, який відбувався цими днями. Низка подій в рамках тижня мала на меті посилити увагу американської спільноти до війни в Україні та жахливих наслідків російської агресії. 

«Особливо важливою є робота і звернення до тих груп американського суспільства, які відчувають певну втому, або, можливо не мають аргументів, чому потрібно допомагати Україні. До тих верст, що перебувають під впливом тих політиків, які на час виборчої кампанії заявляли про те, що треба завершувати підтримку України фінансами чи зброєю», – пояснює співорганізатор Українського тижня у Вашингтоні Павло Унгурян. 

За його словами, представники української діаспори, церков та патріотично налаштованих організацій вирішили спільними зусиллями привернути нову хвилю уваги до війни в Україні.

«Ми привезли особливих людей, таких як наші українські герої, хлопці, які втратили свої кінцівки, а також українських діток, чиї тати загинули на війні. Вони стали амбасадорами України на весь цей тиждень», – говорить Павло Унгурян.

В рамках Українського тижня також відбувся Український молитовний сніданок, який відвідали конгресмени США, сенатори та представники 15 країн світу. Також, на заході були присутні надзвичайний та повноважний посол України в США Оксана Маркарова, українські військові та діти, політики, артисти та інші поважні гості. 

Протягом Українського тижня про військову допомогу говорили також представники Конгресу США. 

«Ми збираємося і надалі підтримувати українців. Ми будемо наполягати на кожному доларі, який їм потрібен на гуманітарну та військову допомогу, на оборонне військове обладнання, щоб вони могли захистити свою країну. Я також хочу відкинути цей наратив, який просувається деяким радикальними політиками, що якимось чином Україна навіть віддалено несе відповідальність за цю війну, або за це відповідає будь-хто інший крім Владіміра Путіна та військових злочинців його режиму», – говорить конгресмен республіканець Браян Фіцпатрік.

Тому, ще раз підкреслив конгресмен, Сполучені Штати й надалі підтримуватимуть Україну.