UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джо Байден і король Йорданії Абдалла обговорили ситуацію на Близькому Сході

На зустрічі Байден оголосив про постачання Йорданії і понад 500 тис доз вакцин проти COVID-19.

Президент США Джо Байден і король Йорданії Абдалла зустрілися у Вашингтоні, щоб обговорити ситуацію на Близькому Сході, Байден високо оцінив роль Аммана в забезпеченні стабільності в регіоні, повідомив Білий дім.

"Лідери провели консультації по можливостях зміцнення миру і стабільності на Близькому Сході. У зв'язку з цим президент висловив свою рішучу підтримку врегулювання ізраїльсько-палестинського конфлікту на основі співіснування двох держав", - йдеться в повідомленні.

Одночасно Байден "висловив підтримку США взаємодії між Йорданією та новим урядом Ізраїлю", а також "високо оцінив важливу роль Йорданії в забезпеченні більш широкої стабільності в регіоні", зазначив Білий дім.

Він поінформував, що сторони "обговорили стратегічні оборонні відносини між США і Йорданією", зокрема, модернізацію з американською допомогою йорданського парку винищувачів F-16, що дозволить підвищити оперативну сумісність і ефективність Збройних сил Йорданії ".

Президент США подякував Йорданії за її важливий внесок в успішну кампанію по розгрому ІГІЛ ( "Ісламська держава").

На зустрічі Байден оголосив про постачання Йорданії понад 500 тис доз вакцин проти COVID-19, лідери торкнулися гуманітарної кризи в Сирії, зазначив Білий дім. ЗМІ звертають увагу, що перед початком офіційної частини переговорів Байден в присутності журналістів назвав Абдаллу "хорошим, правильним, порядною іншому".

Читайте також: Туреччина затримала в Стамбулі головного діяча організації ІДІЛ

Щоденні ракетні і безпілотні обстріли США в Іраку вже не є просто переслідуванням, яке почалося в травні 2019 року. Кількість цілеспрямованих атак зростає, і в них також беруть участь більш досконалі безпілотники, ніж в минулому.