UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джо Байден доручив МОЗ США закупити ще 100 млн доз вакцини від COVID-19 компанії Johnson&Johnson

Вакцину протестували в клінічних випробуваннях в США, Бразилії та ПАР - скрізь, де зафіксували мутуючу версію вірусу.

Президент США Джо Байден заявив про закупівлю нової великої партії вакцини компанії Johnson & Johnson. 100 млн доз буде поставлено в Сполучені Штати, стало відомо після зустрічі президента з керівництвом Johnson & Johnson і фармацевтичної компанії Merck, передає NBC.

«Ми прагнемо до максимальної гнучкості. Завжди є ймовірність того, що на шляху будуть непередбачені проблеми або виникне нова потреба у вакцинах », - сказав глава держави.

Байден пообіцяв, якщо в США з'явиться надлишок вакцини, він «поділиться ним з рештою світу».

Вакцину Johnson & Johnson схвалили в США в кінці лютого. На відміну від інших засобів, вона вводиться одноразово. вона більш ніж на 85% ефективна в запобіганні важких випадків COVID-19 і повністю запобігає госпіталізацію і смерть. Загальна ефективність - 66%.

У порівнянні зі Сполученими Штатами і Бразилією спостерігалася більш низька ефективність проти помірної та важкої/критичної хвороби, проте ефективність вакцини проти важких або критичних випадків COVID-19 була "аналогічно високою у всіх 3 країнах", йдеться в огляді.

Читайте також: У Києві створили анкету для запису на вакцинацію позачергово

Україна також розраховує отримати більше доз вакцини в рамках програми поширення COVAX, в тому числі вироблених Pfizer/BioNTech і Novavax. Країна також підписала угоду про закупівлю 1,9 мільйона доз вакцини у китайської компанії Sinovac Biotech, перші поставки якої очікуються в квітні.