UA / RU
Підтримати ZN.ua

Джей Ді Венс знаходиться у "стоп-листі" Росії — МЗС РФ

Йому заборонено в'їзд на територію країни-агресора. 

Учора кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп повідомив, що у випадку перемоги на виборах віцепрезидентом обере сенатора з Огайо Джей Ді Венса, у зв'язку з чим у ЄС вже почали панікувати. Він відомий своєю критикою американської підтримки України, також політик звинувачує ЄС у залежності від Штатів у сфері військових витрат. 

У МЗС РФ також відреагували на можливе призначення Венса. Там нагадали, що республіканець з травня 2023 року входить в "стоп-лист" — перелік громадян США, яким заборонено в'їзд на територію країни-агресора. Сумарно у цьому списку 499 американців, в тому числі експрезидент Барак Обама та експосли США у РФ Джон Хантсман та Джон Теффт.

Читайте також: Я готовий до дебатів із Трампом у вересні — Байден

Нагадаємо, президент США Джо Байден назвав кандидата на пост віцепрезидента від республіканців Джея Ді Венса "клоном" Дональда Трампа. Він додав, що, хоча республіканець багато говорить про робітників, він підтримує ідею підвищення податків для сімей середнього класу, одночасно просуваючи ще більше зниження податків для багатих.