UA / RU
Підтримати ZN.ua

Двоє "нічних вовків" змогли прорватися до Відня

Багатьом з їх товаришів анулювали візи.

© Павло Бішко/Flickr
© Павло Бішко/Flickr
© Павло Бішко/Flickr

"Ночные волки" все-таки хочуть дістатися Берліну

Двоє учасників російського мотоклубу "Ночные волки" прибули 2 травня з Братислави до Відня і поклали вінки до пам'ятника радянському Воїну-визволителю на площі Шварценбергплатц.

У церемонії взяли участь посол Росії в Австрії Сергій Нечаєв і військовий аташе.

"По дорозі до Відня пригод не було, поліція не перешкоджала", - зазначив учасник пробігу Олександр Шаповалов, додавши, що з ними нібито їдуть 15 мотоциклістів зі Словаччини, а місцеві жителі зустрічають їх радісно.

За словами байкера, 3 травня вранці він з товаришем вирушать в Мюнхен, а через день - в Прагу, в Берліні "Нічні вовки" планують виявитися 8-9 травня. Шаповалов сподівається, що до них приєднаються і інші товариші по клубу.

За його словами, багатьом "вовкам" анулювали візи, а ті, у кого вони ще залишилися, продовжують спроби законно потрапити на територію ЄС". "Поки тільки двоє прорвалися", - розповів він.

"Ночные волки" почали свій пробіг в Європі 25 квітня. Розрекламована російськими ЗМІ акція нібито присвячена 70-річчю Перемоги. Байкери хотіли до 9 травня проїхати по містах: Москва, Мінськ, Брест, Вроцлав, Брно, Братислава, Відень, Мюнхен, Прага, Таргау, Карлсхорст і Берлін.

Ще перед стартом резонансного пробігу МЗС Польщі офіційно відмовив членам клубу у в'їзді на територію країни.

Дозвіл на проїзд через свою територію не видала і Чехія. Берлінські влада не санкціонувала мотопробіг по місту, повідомила німецька газета Die Welt з посиланням на джерела в спецслужбі.

Литовські прикордонники 28-29 квітня теж не пропустили кількох байкерів, громадян Росії та Білорусі. Міністр культури Литви Шарунас Бирутас заявив, що вважає байкерський рух "Нічні вовки" частиною пропаганди Кремля.