UA / RU
Підтримати ZN.ua

Двом «рейковим партизанам» у Білорусі дали тюремні терміни по 22 роки

Третій отримав 1,5 року та амністію.

Могилівський обласний суд у Білорусі у п’ятницю, 10 лютого, засудив до 22 років позбавлення волі двох так званих «рейкових партизанів» – Дзьмітрия Клімова та Уладзіміра Аврамцева. Третій обвинувачений Яуген Мінкевич отримав термін у 1,5 року та був звільнений за амністією. Про це повідомляє білоруська служба «Радіо Свобода».

Молодих чоловіків звинуватили у причетності до спалення двох релейних шаф сигнальної установки на залізниці поряд із великим залізничним вузлом Осиповичі.

Дзьмітрий Клімова та Уладзіміра Аврамцева визнали винними за п’ятьма тяжкими статтями Кримінального кодексу – «теракт, державна зрада» та «участь у терористичній організації». Суд проходив за зачиненими дверима.

Мінкевичу дали 1,5 року, але відповідно до закону «Про амністію у зв'язку з Днем соборності», а також враховуючи час перебування під вартою, звільнили від відбування покарання.

Читайте також: Тихановська спричинила скандал заявою про те, що Київ врятували білоруси

Нагадаємо, ще наприкінці червня Слідчий Комітет Білорусі завершив розслідування першої справи про «рейкових партизанів». Зокрема тоді на сайті відомства повідомляли, що трьом обвинувачуваним загрожує смертна кара.