UA / RU
Підтримати ZN.ua

Два фармгіганта разом розробляють вакцину проти COVID-19

GSK і Sanofi домовилися, що будь-яка вакцина, розроблена в результаті їх співробітництва, буде доступною для громадськості у всіх країнах.

Згідно із заявою, опублікованою у вівторок, 14 квітня, фармацевтичні компанії GlaxoSmithKline (GSK) і Sanofi оголосили про співпрацю в розробці вакцини проти COVID-19, клінічні випробування якої почнуться в другій половині 2020 року, повідомляє CNN.

"Sanofi та GSK підписали лист про намір співпрацювати для розробки допоміжної вакцини від COVID-19, використовуючи інноваційні технології обох компаній, щоб допомогти в боротьбі з пандемією", - йдеться в заяві.

У компанії повідомляють, що безпрецедентне поєднання двох найбільших світових гігантів із виробництва вакцин призведе до створення "спільної робочої групи зі співробітництва", яка буде прагнути мобілізувати ресурси обох компаній для прискорення розробки вакцини.

Раніше повідомлялося, що ВООЗ визначила трьох лідерів у розробці вакцин від COVID-19. Найбільше просунулися вчені з Гонконгу. Поки результат кооперації CanSino Biologics Inc. і Пекінського інституту біотехнологій знаходиться на другому етапі дослідження, тобто зразки випробовуються на людях. Також ставку на швидке введення вакцини робить Big Pharma. Крім цього, минулого тижня китайська влада погодила початок випробування на людях зразка ліків від компанії CanSino.