UA / RU
Підтримати ZN.ua

Два американські сенатори пропонують за 3 роки звести до нуля доходи РФ від продажу нафти

Сенатори пропонують карати санкціями компанії та країни, які перевищують довоєнні рівні закупівель російських енергоносіїв та обмежувати граничні обсяги поставок.

Згідно з ініційованим двома американськими сенаторами законопроектом, країни, які значно перевищують довоєнний рівень закупівель російських енергоносіїв, автоматично підпадають під санкції, повідомляє "Голос Америки".

Читайте також: Морального конфлікту немає: Індія розмірковує чи підтримувати обмеження цін на російську нафту

Американські сенатори Кріс Ван Холлен (демократ) і Пет Тумі (республіканець) у середу запропонували посилити обмеження щодо Росії у зв'язку з її вторгненням в Україну, встановивши граничну ціну на російську нафту та запровадивши санкції проти країн, які продовжують активно співпрацювати з російськими енергетичними компаніями.

Сенатори законопроект, в якому пропонують встановити граничну ціну на російську нафту та нафтопродукти до березня 2023 року із щорічним зниженням ціни на одну третину. Така динаміка за три роки зведе прибутки Росії від продажу нафти до нуля.

Відповідно до законопроекту, країни, які значно перевищують довоєнний рівень закупівель російських енергоносіїв, мають бути піддані санкціям, йдеться у поширеному законодавцями прес-релізі.

Передбачається, що закон про санкції (у разі його ухвалення) припинить свою дію через сім років або якщо президент США скасує його після укладання дипломатичної угоди між Україною та Росією.

У своїй заяві Ван Холлен і Тумі зазначили, що існуючі санкції проти Росії вдарили по "економіці (Росії) та наближеним Путіна".

Раніше Ван Холлен та Тумі разом працювали над законодавством про санкції проти Північної Кореї та тих, хто причетний до жорстокого придушення протестів у Гонконгу.