UA / RU
Підтримати ZN.ua

Думки іранців щодо атак на Ізраїль розділилися — The Times

Багато іранців заявили, що не хочуть мати нічого спільного з режимом і його рішеннями.

Дехто в Ірані вважає, що ракетна атака на Ізраїль була виправдана з огляду на вбивство Ізраїлем лідера "Хезболли" Хасана Насралли й військові операції в Лівані; іншим взагалі на це байдуже.

Після другого прямого нападу Ірану на Ізраїль цього року — слідом за квітневим ракетним обстрілом у відповідь на удар по його посольству в Дамаску — напруженість у Тегерані зросла, особливо після того, як Беньямін Нетаньягу, прем'єр-міністр Ізраїлю, пообіцяв, що Іран "заплатить", повідомляє The Times.

Читайте також: Ізраїль посилить протиповітряну оборону після ракетної атаки Ірану — The Times

Деякі іранці визнали, що реакція Ірану, ймовірно, не принесла значних результатів. Навпаки, вона може ще більше ускладнити ситуацію.

"Відповідь Ірану була перформансом, який не стримав Ізраїль і не змусить його відступити. Замість цього, вона викликає відплату і змушує Іран виглядати слабким", — сказав Алі Ансарі, професор іранської історії в Університеті Сент-Ендрюса.

Читайте також: Як Ізраїль може відповісти на ракетну атаку Ірану? — Reuters

Нагадаємо, що Іран погрожує атакувати енергетичну інфраструктуру Ізраїлю. Тегеран пригрозив ударами по ізраїльських електростанціях і нафтопереробних заводах, якщо Ізраїль завдасть удару по території Ірану в рамках удару у відповідь, який очікується найближчими днями.