UA / RU
Підтримати ZN.ua

Духовний лідер Ірану схвалив дипломатичні кроки президента країни

Аятолла Хаменеї, як і раніше, не довіряє США, але готовий підтримати дипломатичні кроки президента Ірану.

Верховний лідер Ірану Аятолла Алі Хаменеї схвалив виконану президентом ІРІ Хасаном Роухані дипломатичну роботу, зокрема, під час візиту на Генеральну асамблею ООН в Нью-Йорку, але зазначив, що деякі аспекти були "недоречними".

"Ми підтримуємо дипломатичні ініціативи уряду і надаємо велике значення його роботі під час останньої поїздки (в США). Між тим, деякі моменти, що відбулися в Нью-Йорку, не були доречними", - сказав Хаменеї.

Верховний лідер ІРІ не уточнив, про які моменти йдеться, зазначивши, що він не довіряє США.

"Ми з песимізмом дивимося на американців і не довіряємо їм. Американський уряд неблагонадійний, зверхній, нерозсудливий і порушує свої обіцянки", - сказав Хаменеї.

На сесії Генасамблеї ООН президент Ірану зробив ряд заяв, які вказали на можливість вирішення іранської ядерної проблеми "в короткі терміни", разом з тим, минулого тижня Роухані провів телефонні переговори з президентом США Бараком Обамою, які стали першим випадком прямого спілкування лідерів двох країн з 1979 року. Обама повідомив, що по телефону обговорив з Роухані вирішення питання ядерної програми Ірану. Американський президент відзначив наявність підстав для вирішення питання і заявив, що хоча шлях до значимої угоди буде складним, обидві сторони зобов'язані слідувати дипломатичним шляхом. !zn

Читайте також:

Президенти США та Ірану поговорили вперше за 34 роки

Іран оголосив про готовність вирішити ядерну проблему в найкоротші терміни

Іран готовий відновити переговори з ядерної проблеми

Новий президент Ірану має намір домагатися скасування санкцій щодо країни