UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дуда очікує рішучої реакції на агресивну політику РФ

Польща з 2022 року почне головування в ОБСЄ, де буде активно просувати ці питання.

Президент Польщі Анджей Дуда закликав світову спільноту до рішучої реакції на агресивну політику Росії, відвідуючи лінію розмежування між Грузією і Південною Осетією.

Дуда зазначив, що цю територію з 2008 року окупує Росія, дестабілізує ситуацію і захоплює нові території.

Як зазначив президент Польщі, такий же метод росіяни застосували в Придністров'ї, а тепер роблять це на території України - в Криму, в Луганському та Донецькому регіонах.

Президент Дуда заявив, що світова спільнота не може погодитися на ці дії:

«Треба собі чітко сказати: Росія не є нормальною державою, яка нормально себе веде. Це держава-агресор; це видно в таких місцях, як тут. Тому необхідні рішучі дії з боку світової спільноти. У наступному році ми, Польща, беремо на себе головування в ОБСЄ. Будемо про ці справи говорити, будемо їх ініціювати на форумі Генеральної асамблеї ООН і в Раді прав людини ООН, членом якої ми є», - пообіцяв Дуда, передає "Польське радіо".

Президент Польщі додав, що дотримання міжнародного права можна вимагати тільки за допомогою жорстких дипломатичних дій.

Читайте також: Уряд пропонує РНБО ввести санкції проти 11 російських акторів та співаків: список

Відзначимо, раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив про те, що принцип постійного посилення санкцій проти Росії у відповідь на "заморожені" конфлікти більше не працює. Французький президент зазначив, що можливості для нових санкцій проти РФ дійшли кінця.