UA / RU
Підтримати ZN.ua

Дуда не вважає Росію ворогом Польщі – Rzeczpospolita

Але при цьому він чекає, що на саміті у Варшаві НАТО вирішить, як зміцнити безпеку на східному фронті.

Президент Польщі Анджей Дуда вважає Росію, не ворогом, а "перед усім, сусідом". Про це він сказав у Копенгагені після зустрічі з прем'єр-міністром Данії Ларсом Локком Расмуссеном.

"Абсолютно не вважаю Росію нашим ворогом. Це, перед усім, наш сусід з більшим військовим потенціалом. Країна, яка впродовж останніх років проводить імперіалістичну політику", - цитує слова Дуди Rzeczpospolita.

При цьому, польський президент підкреслив, що Польща і Данія солідарні з порядком денним саміту НАТО у Варшаві у питанні викликів і загроз, перед якими постав Альянс. Головними темами, за його словами, на саміті буде безпека на східному і південному фланзі.

"Сподіваюся, що ми ухвалимо в цих питаннях конкретні рішення. Вони будуть полягати у зміцненні присутності НАТО в тих частинах континенту, де це потрібно, а також на узгодженні співпраці в кризових ситуаціях", - додав Дуда.

Раніше Глава МЗС Польщі закликав НАТО до реальних дій у Східній Європі. За його словами, рішення США про розміщення танкової бригади в країнах Центральної і Східної Європи - це важливий крок на шляху до зміцнення безпеки регіону та всього континенту. Ващиковський пише, що мета цих заходів полягає не в тому, щоб провокувати будь-яку іншу державу, а в тому, щоб обмежити ризик конфлікту.