UA / RU
Підтримати ZN.ua

ДТП з українським автобусом в Польщі: Водію висунули звинувачення

Підозрюваному загрожує до 8 років в'язниці.

Прокуратура Польщі висунула звинувачення водієві українського автобуса, який потрапив у ДТП неподалік Кошице.

В результаті аварії 6 осіб загинули, а 41 - отримали травми різного ступеня, йдеться в повідомленні заступника окружного прокурора в Перемишлі Беати Стажецької, пише РАР.

Водієві інкримінують "ненавмисне доведення до катастрофи в наземному русі". Йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Прокуратура вже наклала заборону на його виїзд з Польщі та зобов'язала підозрюваного перебувати на контролі в поліції.

За словами Стажецької, найбільш вірогідною є версія, що водій намагався повернути праворуч до місця обслуговування мандрівників (MOP Kaszyce), але швидкість руху була занадто високою.

Встановлено, що автобус рухався зі швидкістю 96-97 км на годину, а безпосередньо перед ДТП швидкість впала з 95 до 45 км на годину. Стажецька зазначила, що хоча автобус їхав зі швидкістю, дозволеною на автомагістралі, але вона була занадто високою для здійснення маневру - повороту вправо.

Читайте також: Троє українців постраждали в ДТП з автобусом в Єгипті

Під час допиту в лікарні водій не зміг однозначно сказати, чи визнає свою провину. Він повідомив, що не пам'ятає обставин події, і відмовився давати свідчення, посилаючись на поганий емоційний стан, і пообіцяв зробити це пізніше.

Нагадаємо, згідно з попередніми даними польських правоохоронців, водій рейсового автобуса української реєстрації, який потрапив в дорожньо-транспортну пригоду в Польщі, не впорався з керуванням.

Через дії водія транспорт злетів у кювет і перекинувся, повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

В автобусі перебували 57 українців.

Для інформування рідних загиблих і постраждалих працюють цілодобові "гарячі лінії" Генерального консульства України в Любліні (+48 784138555) і МЗС України (+38 044 238 15 88).

У суботу були госпіталізовані 35 осіб, п'ятеро з них знаходилися в дуже важкому стані. 16 осіб, яким нічого не загрожує, нині вже поселили в готелях, вирішується питання їх перевезення в Україну.

Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття у зв'язку з жертвами ДТП українського автобуса в Польщі.