UA / RU
Підтримати ZN.ua

Другий пілот А320 приховав від роботодавця, що лікар рекомендував йому лікарняний

Любіц приховав від роботодавця, що йому потрібно взяти лікарняний і направитися на лікування.

У німецької прокуратури є докази того, що другий пілот авіалайнера А320 Андреас Любіц приховав від свого роботодавця припис свого лікаря про його хворобу, повідомляє The Independent.

До такого висновку прокуратура прийшла після обшуку в будинку Любіца. Прокурор у Дюссельдорфі повідомив, що поліція під час обшуку виявила: пілот приховав від авіакомпанії дані про його недавню хворобу. Правоохоронці знайшли розірвані медичні приписи.

Прокуратура вилучила ці медичні документи.

Читайте також: Росія перекидає військову техніку в район Маріуполя - "Азов"

Разом із тим, як писало видання The Times, Lufthansa знали про депресію пілота, який розбив А320. З посиланням на власні джерела, видання пише, що перед тим, як отримати роботу у дочірньої авіакомпанії Lufthansa, Любіц навчався в школі пілотів, яка належить авіаперевізнику. Вже на цьому етапі в компанії знали про психологічні проблеми пілота.

На борту літака, який розбився у вівторок у французьких Альпах, перебували 144 пасажири і шість членів екіпажу. Повідомлялося, що авіалайнер розбився на півдні Франції, лайнер перед катастрофою протягом досить тривалого періоду втрачав висоту. Як уточнюють ЗМІ, літак падав протягом 10 хвилин.